Dette er de mest populære elsyklene akkurat nå!

Elsykler er i vinden, og stadig flere bytter ut bil med elsykkel. Samtidig er Oslo Kommune hele tiden i full sving med å utbedre infrastrukturen for sykkel, slik at det blir lettere og tryggere for syklister å ta seg frem i byen. Som mange andre er du kanskje i vurderingsfasen for elsykkel. Her kan du lese om hva som er de mest populære modellene akkurat nå, og til hvilket bruk de er beregnet til.

 • Kalkhoff Endeavour 1B Move
 • Focus Aventura² 6.7
 • Benno Boost 10D Evo5

Hvordan velge elsykkel?

Det er en jungel av elsykler på markedet i dag. For deg som føler deg helt grønn når det kommer til sykkel, er det forståelig at det ikke er lett å orientere seg. Likevel er det ikke så vanskelig som mange tror. De aller fleste bruker sykkelen primært til å pendle til og fra jobb, kanskje hente eller levere i barnehagen, og kanskje til en tur i marka en gang i blant. Med dette behovet er det en hybridsykkel som gjelder.

Hybridsykler er beregnet for både asfalt og grus, og tåler de varierte forholdene som finnes i Norge. Med bakkene som også finnes her trenger elsykler også en kraftig krankmotor av god kvalitet. Norge er ikke flatt med en snitt temperatur på 20 grader. Dessverre.

Krankmotor vs Navmotor

Krankmotor :

 • Er generelt kraftigere
 • Gir en mye mer intuitiv assistanse. Føles ut som om du er sterk.
 • Sitter i rammen ved pedalene (kranken)
 • Føles mer stabil siden vekten kommer midt på sykkelen
 • Oppleves tryggere

Navmotor:

 • Gir mindre slitasje på drivverk
 • Er rimeligere
 • Føles ut som om du blir dratt eller dyttet.
 • Kan oppleves mer som en moped

Heldigvis finnes det en snarvei for å gjøre trygge og gode kjøp, selv om man føler det er vanskelig! Mange av de mest populære elsyklene på markedet er populære fordi de gjør en veldig god jobb for veldig mange! Normale syklister sykler alt fra noen få kilometer i uka til flere mil om dagen. For de fleste normale syklister er ofte bestselgerne gode valg selv om preferansene er litt ulike fra person til person.

Du er ikke så unik som du tror

Den samme gode hybridsykkelen passer både Ida som bruker sykkelen tur retur jobb 5 dager i uken, og Silje som bruker den til en langtur i marka en gang i blant. Det finnes sykler som er bedre tilpasset til både Ida og Silje, hvis de aldri bruker den til noe annet. Samtidig har de fleste et litt variert behov, og dette litt varierte behovet er svært likt hos veldig mange. Her vil du altså finne tre veldig gode alternativer som mest sannsynlig vil treffe ditt behov. Ønsker du en mer dyptgående forklaring på hvordan du kan velge sykkel klikker du her.

Ønsker du en sykkel som passer deg så godt som mulig anbefaler vi at du kommer innom oss, eller drar innom en annen velrenommert sykkelbutikk. Da er det lettere for oss å hjelpe deg med å velge den perfekte modellen for deg!


De mest populære hybrid elsyklene i Oslo

Mest populære elsykkel nå

Siden de aller fleste har et såpass likt behov, så er det noen modeller som har blitt veldig populære. Og dette er de mest populære hybrid elsyklene akkurat nå:

Kalkhoff Endeavour 1B Move – flerårig bestselger

Dette har vært en bestselger i mange år, og er nok en av Oslos mest populære elsykkel modeller. Kalkhoff Endeavour serien er en svært allsidig elsykkel serie for deg som skal pendle mye. Det er samtidig en elsykkel tilpasset muligheten for en tur i marka i ny og ne. Disse moddelene har høy kvalitet, og likevel en fornuftig pris. Endeavour 1B Move er innstegsmodellen i denne serien. Den treffet midt i blinken når det kommer til normale syklister med normale behov. Dette er en så allsidig modell, med så god kvalitet, at de fleste ville blitt veldig fornøyde med denne sykkelen.

Enten man er partileder eller sykepleier er dette en veldig fin sykkel til pendling i Oslo og lette turer i marka. Sykkelen er komfortabel, har en kraftig motor på 75Nm som er nok til å trekke barn i vogn, og et batteri stort nok til å hjelpe deg mellom 4 og 10 mil på norske forhold, avhengig av hvordan du bruker sykkelen.

Spesifikasjoner:

 • Motor: Bosch Performance Line Smart System 75Nm
 • Batteri: Bosch PowerPack 545Wh
 • Display: Bosch Kiox300
 • Gir: Shimano Acera 8speed
 • Utveksling: 42t, 11-34t
 • Bremser: Tektro T280
 • Bruk: Asfalt-grus = 80/20

Les mer og bestill Kalkhoff Endeavour 1B Move her.


Focus Aventura² 6.7 – Anbefalt av TEK.no

Aventura² serien har vært en god pendle modell i mange år. Når Bosch kom med nytt motor system i 2020, endret Focus rammen til det bedre. Med en mer offroad lignende modell ble Aventura² plutselig en mye mer allsidig modell. Nå har vi kunder som bruker den alt fra kun i byen til varelevering dagen lag, 8 dager i uken 30 timer i døgnet, til langturer i marka på grusveier og lette stier. Den er svært allsidig og det nærmeste man kommer en SUV på sykkel. Selv om sykkelen har en mer offroad geometri enn mange andre sykler, er dette fortsatt en elsykkel som er tilpasset aktivt bruk på både asfalt og grus.

Fullt utstyrt som en hybrid. Geometri og kvalitet som en offroad

Focus Aventura 6.7 anbefalt elsykkel tek.no

Disse syklene kommer fullt utstyrt med skjermer, bagasjebærer, støtte og kraftig lys. Den har også en offroad geometri som gjør at du sitter litt oppreist med bredt styre og full kontroll. Brede dekk gir deg bedre grep under alle forhold. Dekkene som følger med er som resten av sykkelen veldig allsidig, og kan brukes til alt fra pendling til turer i marka. Skal man kun bruke sykkelen i byen på asfalt er det noen som ønsker seg rene asfalt dekk. Store hjul gjør at humpene blir relativt mindre. Med fortauskanter og telehiv, sprekker i asfalten og synkehull er det mange som ønsker seg store hjul og demping for å få en jevnere sykkeltur.

Noen har også et ønske om å ta med familien på sykkeltur til Marka. Skal man trekke vogn på tur i marka, så trenger man noen av de kraftigste motorene som finnes. Denne serien kommer med Bosch CX motoren som er en av de mest velrennomerte motorene som finnes. Med 85Nm og en veldig god kjørefølelse er dette et førstevalg for alle som ønsker en lett sykkeltur selv om bakkene blir veldig lange og bratte!

Bestselger anbefalt av tek.no

Våren 2023 kom Focus Aventura² 6.7 på en solid andreplass hos TEK.no sin elsykkeltest. Med samme poengsum som vinneren var dette uansett en svært god elsykkel til et allsidig bruk i prisklassen mellom 25 og 40 tusen.

Oppsummert er dette altdet mest populære alternativet for deg som har litt yere krav til sykkelen, trenger den kraftigste motoren, en svært allsidig sykkel, eller ønsker en elsykkel litt mer tilpasset for turene i marka enn en hybrid.

Focus Aventura 6.7 anbefalt elsykkel tek.no

Spesifikasjoner:

 • Motor: Bosch CX Smart System 85Nm
 • Batteri: Bosch 625Wh
 • Display: Bosch Intuvia 100
 • Demper: SR Suntour XCR 34, 110mm
 • Girvelger: Shimano Deore 10s
 • Bremser: Shimano hydraulisk skivebrems
 • Hjulsett: Shimano MT400
 • Dekk: Schwalbe Smart Sam 29 tommer 2.25
 • Bruk: Asfalt-grus = 50/50

Les mer og bestill din Focus Aventura² 6.7 her.


Benno Boost 10D Evo5 – Familie elsykkel

Benno boost oslo sykkelverksted best i test

Dette er den romslige «stasjonsvognen». Benno Boost 10D er en genial sykkel for å gjøre transport av barn og varer til en lek. Bor man i byen er elsykkel nesten alltid det raskeste alternativet for å reise fra A til B innenfor byens grenser eller ut i marka. Så lenge man vasker sykkelen og kanskje tar den med på service litt regelmessig, så er det faktisk også det rimeligste transportmiddelet du kan velge. Sammenligner man kostnaden av elsykkel med bil, kan du kjøpe ny elsykkel hvert år, og likevel spare penger.

Benno Boost har plass til to små eller mellomstore barn, samt skolesekker og bæreposer med mat. Samtidig føles denne sykkelen ut som en vanlig sykkel å sykle på. Da er det ikke rart at dette er en bestselger for familiene. Familie elsykkelen Benno Boost er en av de mest populære Long Tail/ Mid tail, med masser av ekstra utstyr tilgjengelig, slik at sykkelen kan tilpasses til ditt behov.

Hva er en Longtail / Midtail sykkel?
 • Longtail sykler er sykler som har et forlenget bagasjebrett med økt bærekapasitet, slik at man kan frakte barn, voksne eller varer.
 • Midtail er en kortere longtail, med økt bærekapasitet samtidig som geometrien gjerne er litt mer tilnærmet en vanlig sykkel for en mer normal sykkel opplevelse.

Disse

Longtail fabrikant med lang erfaring

Disse syklene har også eksistert i en årrekke, og er med sitt enkle design er det en sykkel som dekker mange familiers behov for rask og enkel transport. Disse syklene koster litt mer enn en klassisk hybrid, men Benno er likevel en rimelig alternativ av elsyklene med høyest kvalitet. Samtidig har både Oslo kommune og bedrifter hatt flere runder med tilskudd hvor man kan få støtte til å kjøpe elsykler eller lastesykler. Så det kan være en ide og spørre etter tilskudd fra arbeidsplassen før man kjøper. Det er nemlig mange fordeler ved å sykle elsykkel som selv arbeidsplassen kan nyte godt av!

Selv om Benno Boost 10D kommer uten dempegaffel, er dekkene veldig luftige og man får god komfort selv om man skulle ta med sykkelen på en grusvei i marka. Denne sykkelen kommer også med den kraftigste Bosch motoren for å gi optimal støtte selv i de bratteste bakkene med to barn bakpå, og et par handlenett med matvarer i kurven foran.

Oppsummert er Benno Boost en perfekt elsykkel for deg som trenger litt ekstra lastekapasitet for barn eller varer, samtidig som sykkelen har god kvalitet og utstyr som passer ditt behov.

Spesifikasjoner:

 • Motor: Bosch CX 250W, 85Nm
 • Display: Bosch Purion On-Board Computer
 • Batteri: Bosch PowerPack500Wh
 • Gir: Shimano Deore 10-Speed
 • Bremser: Magura hydrauliske skivebremser, Dobbelstemplet foran
 • Gode lastemuligheter og mange utstyrskombinasjoner
 • «One size fits all» ramme
 • Bruk: Asfalt – grus = 90/10

Les mer om og bestill din Benno Boost 10D her.


Til deg som er på jakt etter din første elsykkel

Vårt kanskje viktigste tips til deg som er på jakt etter din første elsykkel er å reise innom oss, slå av en prat og prøve litt ulike sykler. Da vil du veldig raskt finne ut av preferansene dine og hva slags type sykkel du bør se etter. Dine preferanser er unike, selv om de kanskje ikke varierer veldig mye fra mange andre. Likevel kan disse små nyansene være lettere for oss å fange opp, så vi kan gi deg en anbefaling om en modell fremfor en annen.

Bestselgere i prisklassen mellom 25 000,- og 40 000,- er veldig trygt valg. Selv om du skulle bomme litt, vil du ikke bomme mye ved å velge en bestselger i denne prisklassen. Det må nevnes at det er et stort kvalitetsgap i sykler over og under 25 000,-. Som et sykkelverksted legger vi veldig stor merke til denne forskjellen, spesielt når syklene har blitt brukt i et års tid. Levetiden på sykler over 25 000,- er svært mye høyere, det er lettere å få tak i deler til disse syklene siden delene er standard hyllevarer, motorene er sterke nok til å hjelpe deg opp bratte bakker, batteriet er stort nok til å gi deg god rekkevidde, garanti ordningene er bedre, og det en særdeles mye lavere andel reklamasjoner med kvalitets produktene.

Billige elsykler

Tenker du at det er smart å prøve en billig elsykkel før du eventuelt kjøper en dyrere, så kan vi avkrefte det med en gang. Det er virkelig ikke smart. Vi har mange kunder som angrer bittert på å ha selv skaffet seg denne erfaringen. Billige elsykler har ofte hverken gode elektriske systemer eller mekaniske systemer. De slites i stykker fortere, det er vanskeligere å få tak i deler, det er mye mer tull med det elektriske, og kjappe søk i elsykkel grupper på facebook gir deg raskt svar på merker og butikker du bør styre unna. Billig betyr stort sett ikke bra.

Noe av grunnen til at billige elsykler er dårlig er fordi prisforskjellen på billige og dyre batterier ikke er så stor. Lithiumsbatterier er dyrt selv til billige elsykler. Kjøper man en elsykkel til 15000, så koster batteriet mest sannsynlig nesten halve prisen. En vanlig sykkel til 7500 er en helt basic sykkel med helt greit og passe slitesterkt utstyr. Skal du ha en elmotor, elektriske kabler og et display i tillegg, så får man hverken en god motor eller en god sykkel.

Det finnes dessverre ingen standard som gjør det lett for ukyndige å sammenligne elsykler. Flere kunder som har eid eller prøvd billige elsykler med over 100Nm motor, sier at motorene fra Bosch og Shimano på bare 60Nm drar langt bedre og jevnere. Her er det flere faktorer som spiller inn, men hadde motoren virkelig vært over 50% sterkere ville man merket at den var sterkere til tross for at resten av sykkelen hadde de dårligste komponentene som var tillat å selge i Norge.

Noen av bestselger billigelsyklene er fakstisk så dårlige at vi ikke en gang får tak i deler til å reparere normale slitedeler. Kvaliteten er svært lav, og det gjør at billig fort blir veldig dyrt.

Ta heller turen innom oss, prøv litt ulike sykler, test dem i noen bratte bakker, og spør om råd fra en faghandel.

Hvorfor handle hos Oslo Sykkelverksted?

Som en av Oslos eldste fagbutikker på sykkel har vi lang erfaring med både kundeservice og kvalitets elsykler. Vi har vært med på hele elsykkel reisen og var en av de første butikkene i landet som solgte elektriske sykler. Kvaliteten på systemene har blitt bedre, motorene kraftigere, rekkevidden lenger og kundene flere og mer fornøyde.

Som navnet sier driver vi også et sykkelverksted. Hos oss kan du derfor få god oppfølging av sykkelen din også etter at du har kjøpt den. Har man spørsmål er det bare å ta kontakt, så hjelper en av våre fagfolk deg med det du måtte lure på av sykkel relaterte spørsmål.

Flere av våre ansatte er håndverkere med fagbrev fra andre fag. De som ikke har fagbrev har fortsatt gode kvaliteter, lang erfaring fra bransjen eller på sykkelsetet. Noen har syklet styrkeprøven flere ganger, mens andre har syklet fra Norge til Singapor. Andre igjen har syklene hengene på soverommet (hvor ellers). Felles for oss alle er at vi er opptatt av sykkel både som jobb, reisemiddel og rekreasjon. Og vi tør å påstå at man kan få god hjelp av oss til en trygg handel av elsykkel.

Velkommen innom