Disse syklene oppfyller kravene fra Oslo Kommune for tilskudd til elektriske lastesykler

Sommeren 2023 kunne man søke om tilskudd for kjøp av lastesykler med bære kapasitet på over 60 kilo. Søknadsfristen er nå stengt. Når man kjøper elektriske lastesykler er det ofte som et direkte alternativ til bil, og politiske tiltak som dette har stor effekt for å gjennomføre en ønsket endring. Her kan du lese om tre av de mest populære modellene som oppfyller kravene til tilskudd fra Oslo Kommune høsten 2023.

Oversikt:

 • Noen av kravene til elektriske lastesykler fra Oslo Kommune
 • Benno Boost 10D EVO5 – Bestselgende Longtail Lastesykkel
 • Veloe Multi – Minibuss på to hjul
 • Benno 46er – Tur lastesykkelen til alle forhold
 • DBS Pelikan – Kanskje markedets mest prisgunstige longtail
 • Fordelene med elsykkel er mange!

Noen av kravene til elektriske lastesykler fra Oslo Kommune

Oslo Kommune gav opp til 15 000,- i tilskudd til privatpersoner for å kjøpe ellastesykler. Noen av kravene er at:

 • Sykkelen kan ha kasse eller bagasjebrett som tåler tung last.
 • Den elektriske lastesykkelen må følge Statens Vegvesens krav til elsykkel.
 • Du kan få tilskudd til ekstrautstyr for frakt av mennesker eller varer. Dette kan for eksempel være lastekasse, sittepute for bagasjebrett eller sykkelvesker.
 • Du kan få tilskudd til kjøp av piggdekk.

Alle kravene kan du lese på Oslo Kommune sine sider for klimatilskudd.

Hensikten med tilskuddet er å få flere over på elsykkel. Vanlige elsykler er flotte for pendling, men dersom man skal frakte barn eller mye last, så trenger man en elsykkel som er tilpasset en slik påkjenning. Det er altså egne regler for elsykler som er beregnet for ekstra last, med krav til sterkere ramme, kraftigere hjul, sterkere bremser og et bagasjebrett som kan tåle minimum 60 kilo. Med en slik sykkel kan du være sikker på at du får med deg det du trenger, du kan cruise forbi køen, du kan nyte mestringsfølelsen av å ha kommet deg ut i frisk luft og at du har fått en sunnere og mer bærekraftig hverdag.

Disse syklene oppfyller kravene fra Oslo Kommune til tilskudd for elektriske lastesykler

Benno Boost 10D – Bestselgende Longtail Lastesykkel

Dette er en fantastisk lastesykkel med veldig høy kvalitet og svært gode utstyrs muligheter! Enten du pendler og skal ha med deg barn til skole og jobb, eller ønsker gode laste muligheter av utstyr på din elsykkel, så er dette et svært godt valg. Kjøreopplevelsen på denne sykkelen er noe av det beste du finner på markedet. Sykkelen kommer med Bosch Performance CX Gen4 motor med 85Nm, og opp til 340% ekstra tråkkehjelp.

Benno boost oslo sykkelverksted best i test

Det solide bagasjebrettet har en lastekapasitet på over 60kg og gir deg mulighetene du trenger til å tilpasse til ditt bruk. Som selve sykkelen har også ekstra utstyret fra Benno veldig høy kvalitet som gir deg en ekstra trygghet i hverdagen.

Flerårig bestselger

Dette er et trygt valg av en lastesykkel. Dette er en sykkel som har fått mye skryt av mange kunder over flere år. For vanlige folk som skal bruke sykkelen mest til pendling og litt til tur, henting av barn i barnehage og på skole, samt handling av matvarer, så er dette en innertier og et veldig trygt valg!

Utstyrspakker og ulike løsninger

Benno tilbyr et bredt spekter av tilbehør og utstyr til sine modeller, noe som gjør at du kan tilpasse sykkelen etter dine behov og bruksområder. Du kan også fint bruke piggdekk med denne sykkelen, noe som gjør at du sitter som støpt selv på glattisen. Da har du en helårs sykkel som blir din nye arbeidshest under alle forhold! Er du usikker på om du skal begynne å sykle på vinteren? Da kan du lese noen tips om vintersykling her.

Spesifikasjoner:

 • Bosch Performance CX 250W, 85Nm
 • Bosch Purion On-Board Computer
 • Bosch PowerPack500Wh Lithium-Ion Battery
 • Shimano Deore 10-Speed
 •  Magura hydrauliske skivebremser, Dobbelstemplet foran
 • Gode lastemuligheter og mange utstyrskombinasjonerw
 • «One size fits all» ramme
 • Velegnet for vinterbruk

Les mer og bestill din Benno Boost 10D Evo5 her!¨

Veloe Multi – Minibuss på to hjul

Når vi prøvde Veloe multi første gang hadde vi alle samme reaksjon: For en utrolig god og morsom sykkel! Og Veloe Multi har blitt en poppis hos barna også! I motsetning til andre Longtail lastesykler har Veloe Multi plass til hele TRE barn! Veloe Multi scoret også meget bra hos TEK.no når den ble testet for et par år siden.

Med muligheten til å ha tre barn på en slik sykkel er dette også en soleklart valg for deg som trenger å frakte mange barn, men fortsatt ønsker en «vanlig» sykkel. Stålrammen gir en høyere stivhet enn mange tilsvarende sykler med aluminiums ramme, noe som er med på å gi økt følelse av stabilitet og trygghet.

Denne sykkelen passer perfekt for deg som skal bruke sykkelen til å frakte barn!

Spesifikasjoner:

 • Motor – Bosch CX Gen 4, 85Nm
 • Batteri – Bosch Powerpack 500Wh
 • Gir – Shimano Deore 10s
 • Bremser – Magura MT5-E dobbelstemplede bremser
 • Ramme – Stål
 • Plass til 3 barn i tillegg til rytter
 • Lastekapasitet – mye

Les mer og bestill din Veloe Multi her.

Benno 46er – Tur lastesykkelen til alle forhold

Med en unik kombinasjon av 26 tommer hjul foran, 24 tommer hjul bak og dempergaffel, så er dette en svært god elsykkel for turer i marka på grusveiene! Pakk med deg familien og dra på tur til Bjørnsjø eller Langen! For deg som ønsker mer komfort på de tidvis dårlige veiene i sentrum også er dette en perfekt sykkel for deg. Større hjul betyr at humpene blir relativt mindre.

Benno 46er


Benno 46er er en fantastisk elsykkel som gir deg masse fleksibilitet i hverdagen. Enten du pendler og skal ha med deg barn til skole og jobb, eller ønsker gode lastemuligheter av utstyr på din elsykkel, så er dette et svært godt valg. Det samme ekstrautstyret som passer til Benno Boost 10D passer også til 46er, og gir deg derfor en svært godt tilpasset elektrisk lastesykkel til ditt bruk!

Spesifikasjoner:

 • Motor – Bosch CX 85Nm
 • Batteri – Bosch 500Wh
 • Display – Bosch Purion
 • Lys – Supernova Mini 2/E3
 • Ramme – Aluminium
 • Dempegaffel – SR Suntour Mobie 26″
 • Hjul – Shimano MT400, 36 eiker, ThruAxle
 • Dekk – Benno Dual Sport Cargo Bike rated 26/24″ x 2,35
 • Gir – Shimano Deore 10s
 • Utveksling – 44T, 11-42T
 • Bremser – Magura MT Thirty 2/4Piston 180mm rotor

Bare en ting å si: WOW!

Les mer og bestill din Benno 46er her

DBS Pelikan

Elsykkel plass til to barn 85Nm trygg

En av årets store nyheter er DBS Pelikan. En særdeles godt gjennomført longtail elsykkel til en veldig gunstig pris. DBS har endelig lansert sin første sykkel i lastesykkel segmentet, og for en fantastisk jobb de norske ingeniørene har gjort! Etter rundreise til flere dyktige sykkelbutikker har DBS samlet tilbakemeldinger fra markedet i Norge og laget en lastesykkel som virkelig leverer varene. Sykkelen har selvfølgelig en motor med 85Nm fra Shimano, og et 504Wh batteri. Mekanisk har de valgt å sette på Shimano sitt 5 girs elsykkelgir, et av de mest driftssikre girene på markedet, beregnet for hard og tung bruk. Det er også valgt solide og vedlikeholdsvennlige komponenter, som gjør at vedlikeholdskostnaden blir lavere enn mange andre modeller.

DBS Pelikan kommer med et bredt utvalg av ekstrautstyr, også til svært gode priser.

Vi har forelsket oss i de nyeste syklene til DBS. DBS har virkelig klart å gjøre en grundig og god jobb i å lage de siste modellene sine. Syklene er gode, men ikke fancy. Man betaler for kvalitet ikke for dupeditter, design eller navn.

Les mer om DBS Pelikan her.

DBS Pelikan

Fordelene er mange

At flere sykler i stedet for å kjøre bil er positivt på svært mange plan! Personer som endrer transportmetode fra passiv til aktiv transport, for eksempel fra bil eller kollektiv til elsykkel, vil få redusert risiko for hjerte og kar sykdommer, bedre psykisk helse, samt en besparelse på flere tusen i året(ved normalt vedlikehold av sykkelen). Flere studier viser at aktive pendlere i motsetning til passive har en forventet levetid på flere år ekstra!*

For samfunnet er det mange andre positive effekter. Med økt bruk av sykkel vil folkehelsen forbedres, behovet for parkering og dyre veier gå ned, vedlikehold og utbedring av sykkel infrastruktur er den rimeligste infrastrukturen vi kan bygge og miljøet spares for utslipp.

Mennesker på sykkel er den mest energieffektive skapningen i hele dyreriket. Ja, selv kondorene i Andesfjellene som aldri flakser med vingene og seiler på vindene fra Stillehavet, må se seg grundig slått av Bjartleif med brokk og litt-forbi-pappa-kroppen, når han kommer seg opp på sykkelen sin.

*Les mer om fordelene ved å bruke elsykkel her

Vi hjelper deg velge riktig elsykkel og utstyr

Synes du fortsatt det er vanskelig å velge elsykkel? Slapp av, vi kan hjelpe deg! Ta gjerne turen innom vår butikk i Sannergata hvor en av våre dyktige medarbeidere kan hjelpe deg på veien videre! Det er ikke lett å sette seg inn i alt, og derfor kan en prat med oss og testtur hjelpe deg med å ta en bedre beslutning du kan være trygg på er god.

Oslo Sykkelverksted er en av Oslos eldste sykkelbutikker, med lang erfaring og dyktige medarbeidere. Vi er opptatt av at vanlige syklister skal få god hjelp så de kan føle seg trygge på veien. Ingen av oss sykler konkurranser, men samtlige pendler til jobb på syklene våre. Vi er klar over at sykkelverden har mye sjargong som vanlige folk ikke har så mye forståelse for, og det er helt i orden. Hos oss kan du være trygg på at du likevel kan få god hjelp selv om du ikke vet hva en krank motor er, eller forskjellen på v-brems og skivebrems.

Med både butikk og verksted vet vi hvordan folk flest bruker sykkelen sin, og hvor lite mange egentlig kan som sykkel. Vi forventer ikke at man skal vite alt før man kommer hit, for vi vet det kan være vanskelig. Her kan du være trygg på at du blir møtt av hyggelige medarbeidere som kan hjelpe deg med å bli litt klokere på jakten etter din neste elsykkel, selv om du ikke kan noen ting fra før!

Velkommen innom!

Gå til hjemmesiden