Hvilken elsykkel motor er best? Bosch!

Som en av sykkelbutikkene i Norge med lengst erfaring med elsykler, kan vi trygt si at vi har opparbeidet oss lang erfaring. Her får du vite hvilke elsykkelmotorer vi mener er best, og hvorfor du burde kjøpe elsykkel med denne motoren!

Bosch perfomance motor er best

Over 15 år med elsykkel salg

Oslo Sykkelverksted solgte sin første elsykkel i 2008 og har siden den gang solgt flere tusen elsykler til fornøyde kunder. Motorene har utviklet seg på disse årene, samtidig er det et merker som skiller seg ut på helt overlegen kvalitet og garantiordning. Om du ikke allerede har forstått det fra bilde og tittel, så er det Bosch.

Høykvalitets motorer, som overgår konkurrentene på alle områder

Bosch sine motorer er svært gode på så og si alle områder. Disse motorene føles svært gode å sykle med og er kanskje den motoren som gir mest følelse av å alltid sykle i nedoverbakke eller at du som syklist er sterk. Og det er nettop den følelsen de fleste ønsker seg, eller ser for seg intuitivt.

Bosch leverer en serie ulike motorer, men i den forfryste steinrøysa Norge så er det de to kraftigste variantene som gjelder. De som kjøper elsykkel kjøper jo stort sett en elsykkel for å få hjelp i bakkene. Sykler du som 90% av de andre elsyklistene i Norge, altså med sideveske eller barn, så trenger du en såpass kraftig motor for å få ordentlig hjelp i de bratteste bakkene.

Bosch Cargo Line CX Motor er best

Hva skiller Bosch fra andre produsenter?

Det er flere områder hvor Bosch ligger et hestehode (eller fire) foran konkurrentene.

 1. Bosch har blant de kraftigste motorene på markedet
  • Det er konkurrenter som har tilsvarende motorer som Performance eller Performance CX motoren. Så dette er ikke unikt, men et must for å regnes som best.
 2. Føles best for flest
  • Motorene til Bosch føles svært gode og intuitive å sykle på. Selv om dette er en subjektiv faktor så er ikke mennesker så unike som mange tror. Og folk flest synes Bosch er best.

   Med Bosch motor får du følelsen av å være sterk, eller alltid å sykle i nedoverbakke. I motsetning til de nærmeste konkurrentene er for eksempel Shimano sine motorer mer ømfintelige på at man har riktig tråkkfrekvens. Det har både fordeler og ulemper.

   Fordelen er at det tvinger deg som syklist til å bruke mer riktig gir. Ulempen er at motoren føles dau, når du trenger det som mest. Bosch er mer tilgivende og som en god hjelper. Bafang er et annet motormerke som mange er borti dersom de ønsker seg en billig elsykkel.

   De beste bafangmotorene skryter av bedre spesifikasjoner enn Bosch, likevel seiler de nest sterkeste motorene til Bosch forbi bafangmotorene i bratte motbakker hvor man har mye last. Dette er det mange kunder som merker seg også. En Bosch motor på 65Nm drar altså bedre enn en Bafang motor med 115Nm. Dette skulle vært umulig med mindre det ikke er noen standard på hvordan man måler newton på en elsykkel. Det er det dessverre ikke.
 3. Bosch er enklest å feilsøke
  • Vi lever dessverre ikke i en perfekt verden. Det er et faktum som det virker som bare Bosch forstår. Derfor har Bosch gjort det ekstremt mye lettere å feilsøke sine systemer enn konkurrentene. Det gjør at reklamasjonsprosessen med Bosch systemer går mye raskere enn for eksempel de to nærmeste konkurrentene Shimano og Yamaha.
 4. Bosch er eneste levrandør med fem års garanti
  • Dette gjør det sikrere for både oss som levrandør og deg som forbruker at ting holder og at ting blir fikset hvis noe skulle skje. Romler det i motoren fordi den har gått gjennom saltsørpa i fire år og sykkelen har gått tur-retur månen? Vel, ny motor på garanti.
 5. Bosch er blant de aller mest driftssikre
  • Med flere tusen solgte elsykler de siste femten årene og flere titalls ulike motorsystemer fra forskjellige produsenter så vet vi av erfaring at Bosch er best. De tåler det Ganske Land bedre enn konkurrentene. Ulike motorer har hatt sine særegne utfordringer, men generelt sett ser vi prosentvis relativt sett færrest problemer med Bosch sine systemer. Her er det interessant å bite merke i at sykler som vaskes mindre har flere problemer enn de som vedlikeholdes og brukes penere, uavhengig av levrandør. Klikk her hvis du lurer på hvordan du vasker sykkel!
 6. Vi som bedrift kompanseres for garantijobber alle fem årene
  • Dersom et Bosch produkt ikke har holdt mål, og må erstattes på garanti så får vi som butikk erstatning for arbeid og deler. Bosch tar med andre ord ansvar for sine egne dårlige produkter. Shimano derimot, kanskje den største konkurrenten til Bosch kompanserer ikke for arbeidstid dersom en motor(som har fem års reklamasjonsrett i Norge) ikke fungerer etter Shimano sin garanti tid som er to år. Slutter en Shimano motor å fungere etter 2 år og 1 måned, så får du en ny motor på reklamasjonsretten i Norge, og vi som butikk monterer den gratis for deg. Men tiden vi bruker på feilsøking og bytte av defekt del kompanseres ikke av Shimano. Ser man dette også i sammenheng med at Shimano har gjort svært lite for å forbedre hvor lett det er å feilsøke produktene sine, er det ikke så rart at dette blir teit.
 7. Bosch eies nesten utelukkende av en veldedig stiftelse
  • Ved utgangen av 2023 var 92% av selskapet eid av Robert Bosch Stiftung. En veldedig organisasjon som leder og finansierer sosiale, kulturelle og vitenskapelige prosjekter. Blant annet jobber de aktivt med å forbedre det tyske helsevesenet, og gi støtte til lovende vitenskap innen medisin og teknologi.
Bosch Performance Smart system er best

Vi kjenner til mange motorsystmer, og kan med trygghet si at Bosch er best

Gjennom årene har vi solgt, feilsøkt og reparert brorparten av motorsystemer på markedet. Vi må også teste syklene, og samtlige fulltids ansatte hos oss sykler på elsykkel til daglig. Med erfaringen vi har opparbeidet oss fra både jobb og pendling på ulike motorsystemer kan vi med stor faglig tyngde si at Bosch er best.

Noen av de andre motorsystemene har sine fordeler, som kan gjøre de til bedre valg i visse situasjoner. Samtidig, om du velger en elsykkel med Bosch motor så gjør du et veldig trygt og godt valg!