Piggdekk / vinterdekk til sykkel og elsykkel 

- "Sykling på vinteren krever ikke nerver, men pigger av stål"

Piggdekk er et "must" om man sykler på vinteren. Det ruller ikke like bra som vanlige dekk, men til gjengjeld så griper dekkene selv på speilblank is. Vintersyklister som har blitt vant til piggdekk sier de føler seg mye tryggere på sykkelen en på beina, når det er glatt.

 

Vi selger kvalitetsdekk fra Soumi Tyres, Schwalbe og Continental. Disse dekkene holder vanligvis tre fulle vinter sesonger. Da er det ofte gummien som begynner å bli morken på grunn av salt, og ikke piggene som detter ut. Rimeligere piggdekk har en tendens til å enten miste pigger, ikke ha grep, piggene punkterer slangen eller at dekkene blir utslitt etter svært kort tid.  
 

Er vintersykling noe for deg? 

Vurderer du å sykle på vinteren og lurer på om det er noe for deg? Spør noen du kjenner, som sykler på vinteren, om hvordan det er og om de har noen tips. Erfarne syklister har gjerne lært seg små rutiner som gjør hverdagen med vintersykling mye lettere. Her er noen tips fra oss:
 

1. Bruk gode piggdekk

Gode piggdekk gjør turen både tryggere og enklere. Erfarne vinter syklister sier de føler seg langt tryggere på sykkelen som har piggdekk enn på bena, de dagene det er glatt. 

2. Kle deg godt

Selv om temperaturen ligger rundt null grader, og du skal ut i aktivitet vil nettop bevegelsen gjøre at den effektive temperaturen faller drastisk. Ved null grader vil du ved elsykkelens maksimale tillatte hastighet med assistanse ha en effektiv temperatur på minus seks grader. Kle deg vindtett, og kle deg godt. For å beskytte hendene kan Barmitts være et veldig godt alternativ. Det er vindtette votter som er fastmontert på sykkelen. Se dem i vår butikk, hvis du lurer på hva det er eller ønsker å kjøpe. 

3. Vask sykkelen ofte

Sykkelens verste fiende er salt. Dette tærer på alle mekaniske og selv statiske deler på sykkelen. Skyll sykkelen ofte, eller bruk en fuktig fille til å få vekk det verste av saltet. Smør kjedet jevnlig, så det alltid er litt fuktig av olje. Dette trenger ikke ta deg mer enn 2 minutter. 

Samtidig er det slik at desto bedre du vasker sykkelen, desto bedre vil sykkelen holde seg. Vi har sett nye sykler som er utslitt etter en vintersesong, sykler som med regelmessig vask og smøring kunne holdt i mange år. 

4. Sjokolade i sekken

Hvis du sykler hver dag, så kan du være sikker på at du en dag kommer til å punktere. Ha derfor en liten sjokolade i sekken, slik at du får et lite energi kick når sinnet bobler, sluddet høljer, og vinden klasker deg i fjeset. 

PS. Ta også med en reserveslange og pumpe, eller bruk energien fra sjokoladen til å trille sykkelen til oss, så fikser vi den for deg. 

God tur!

Når du en dag sykler forbi lange køer på vei til jobb, ser den skyfrie himmelen over deg, den dags lange solnedgangen eller bare puster inn den friske skarpe vinter lukten, så kan du være sikker på at du kommer til å få veldig mange fine dager på sykkel gjennom de kommende vintrene. 

God tur,
hilsen Oslo Sykkelverksted

Telefon: 22 35 48 65

Epost: post@oslosykkelverksted.no

Vi tar forbehold om mulige feil i tekst og bilder i annonsene