top of page

Longtail elsykkel
Et fantastisk alternativt fremkomstmiddel

Med lastekapasitet på over 200kg og mulighet for å enkelt frakte flere barn er det ikke rart at longtail elsykkel har gjort sitt inntog på markedet for fullt. Med sykkelfølelse tilnærmet lik en vanlig sykkel med muligheten for å laste såpass mye mer som man kan er dette et godt alternativ til bil for småkjøring i byen. 

Veloe multi longtail elsykkel
Veloe multi longtail elsykkel

press to zoom
Veloe multi longtail elsykkel
Veloe multi longtail elsykkel

press to zoom
Veloe multi longtail elsykkel oslo sykkelverksted sykkelbutikk
Veloe multi longtail elsykkel oslo sykkelverksted sykkelbutikk

press to zoom
Veloe multi longtail elsykkel
Veloe multi longtail elsykkel

press to zoom
1/5

Hva er en longtail sykkel?

Longtail sykler har et forlenget "haleparti" eller bagasjebrett på godt norsk, og en ekstra forsterket ramme, noe som gjør at sykkelen kan bære mye mer last. Disse syklene har ofte ekstrautstyr som tilpasser sykkelen til ditt behov. Skal man ha med barn finnes det fotstøtter og rekkverk, så de som sitter på bagasjebrettet får mer komfort. Skal man frakte mye varer finnes det store bagger eller lasteplan som gjør at man kan laste sykkelen full av varer.

Du har kanskje også hørt om lastesykler? Longtail syklene har i all hovedsak to hjul som en vanlig sykkel, mens lastesykler er samlebetegnelsen for alle sykler tilpasset for ekstra last. Altså også kassesykler som kommer med en stor kasse foran eller bak, for vare eller personlast, og gjerne flere hjul enn to.

Trenger jeg en longtail? 

Vi selger i all hovedsak longtail elsykler til de som skal frakte to barn, ofte. Fleksibiliteten en slik sykkel gir er helt fantastisk, og dette transportmiddelet er mye raskere enn kollektiv, og selv  enklere og raskere enn bil i veldig mange tilfeller. Og ikke minst er det mye mer miljøvennlig. 

Syklene vi selger, Veloe Multi og Benno Boost, har også muligheten til å trekke sykkelvogn. Da nærmer man seg en minibuss av en elsykkel. 

Noen av kundene våre har kjøpt disse syklene for ekstra varelast. Med ekstrautstyret som gjør at man får utnyttet bagasjebrettet til å frakte varer så er dette en svært god og enkel måte å frakte ting fra A til B på "no time"! En kunde har kjøpt flere longtail elsykler som fremkomstmiddel for å gjøre innkjøp, så mulighetene er mange.

Hva er egentlig forskjellen på en vanlig sykkel og en longtail elsykkel?

Longtail elsyklene er elsykler som, i tillegg til et større bagasjebrett enn normalt, er tilpasset for ekstra last. Disse syklene har en total lastekapasitet på over 200kg i motsetning til vanlige sykler og elsykler som ofte er beregnet for en totalvekt på opp mot max 150kg. I tillegg til at ramme og bagasjebrett tåler mer er også resten av sykkelen dimensjonert for dette. Kraftigere hydrauliske skivebremser enn på vanlige sykler, forsterkede hjul og ofte kraftigere motorer med god utveksling på girene slik at man får utnyttet motorens kraft er noen av tingene som gjør longtail sykler godt egnet for last av flere personer. 

Som nevnt har disse syklene ofte ekstrautstyr som gjør det lettere å frakte flere barn. Både Veloe Multi og Benno Boost har muligheten for pute og grind, som gjør det både trygt og behagelig for to barn å sitte på bagasjebrettet. Det er også mulighet for å sette på barnesete for mindre barn på disse syklene. Syklene kommer også med bagasjebærer foran, noe som gjør at man kan få med seg et par bæreposer mat eller noen små ryggsekker i tillegg til barna som sitter bak. 

Begge Longtail elsyklene vi selger kommer med den kraftigste Bosch motoren - Performance CX - på hele 85Nm. Sammen med veldig god utveksling på girene har du mulighet til å komme deg opp de bratteste bakker med selv fullastede sykler. Det er lett og laste disse syklene og derfor er det også behov for å ha de kraftigste motorene. Det er noe av det som gjør at prisen på disse går litt opp, men det er nettop det som gjør at du får hjelp til å komme deg opp bratte bakker også. 

benno_boost_configurator_weight.png

Veloe Multi - Midtail elsykkel fra Nederland

Veloe Mulit er en dønnsolid longtail elsykkel som har svært gode lastemuligheter. Denne kan også kalles for midtail, da sykkelen ikke er noe lenger enn en vanlig sykkel, siden hjulene er litt mindre enn normalt. Da har man fått plass til et større bagasjebrett på den uten å gå på kompromiss med en vanlig lengde på sykkel. 

Dette er et særdeles godt valg for deg som trenger svært god ytelse, men samtidig ønsker en sykkel som føles mer normal og nett enn de langt større alternativene som finnes av lastesykler og kassesykler. Stålrammen gir deg en veldig god sykkelopplevelse og svært god lastekapasitet. Utstyrsmulighetene er mange og barna digger å sitte på med denne. Med pute på baggasjebæreren og ekstra sete montert på rammen er det plass til hele 3 barn i tillegg til deg som rytter! 

Sykkelen kommer også godt ut hos TEK.no som har testet den. 
https://www.tek.no/test/i/JJKgvj/kompakt-og-praktisk-el-lastesykkel

 

Spesifikasjoner: 

 • Motor - Bosch CX Gen 4, 85Nm 

 • Batteri - Bosch Powerpack 500Wh

 • Gir - Shimano Deore

 • Bremser - Shimano Hydrauliske skivebremser dobblet stemplede

 • Ramme - Stål

 • Lastekapasitet - svært mye

Pris fra 54 999,-

Benno Boost E er en fantastisk longtail elsykkel som gir deg masse fleksibilitet i hverdagen. Enten du pendler og skal ha med deg barn til skole og jobb, eller ønsker gode lastemuligheter av utstyr på din elsykkel, så er dette et svært godt valg.

Kjøreopplevelsen på denne sykkelen er noe av det beste du finner på markedet. Sykkelen kommer med Bosch Performance CX Gen4 motor med 85Nm, og opp til 340% ytelse av din kapasitet. Det gir deg mer enn nok kraft selv opp de bratteste bakkene og når du skal starte sykkelen fullastet med barn og bagasje. Benno har også satt 24 tommer dekk sammenlignet med mange longtail-sykler som har 20 tommer dekk. Dette gir mer stabilitet og bedre rulleegenskaper. 

Benno Boost E har svært mange utstyrsmuligheter både i forhold til last foran og bak på sykkelen eller om du skal transportere flere barn. Kom innom oss for å høre hvilke muligheter som finnes. På Benno sine sider finner du også mye informasjon om lastemuligheter og tilleggsutstyr. https://www.bennobikes.com/e-bikes/boost/

 

Vi har mye utstyr til Benno på lager. Ta kontakt så hjelper vi deg med det du måtte lure på. 

Gå til produkt her.

Spesifikasjoner:

 • Bosch Performance CX 250W Cargo Line, 85Nm

 • Bosch Purion On-Board Computer

 • Bosch PowerPack500Wh Lithium-Ion Battery

 • Shimano Deore 10-Speed og hydrauliske skivebremser

 • Gode lastemuligheter og mange utstyrskombinasjoner

 • "One size fits all" ramme

Pris fra 54 999,- 

Benno st blue
Benno st blue

press to zoom
boost_e_10d_cx_speed_machine_blue_2020_stepthrough
boost_e_10d_cx_speed_machine_blue_2020_stepthrough

press to zoom
benno_boost_configurator_weight
benno_boost_configurator_weight

press to zoom
Benno st blue
Benno st blue

press to zoom
1/9

Test longtail elsykkel hos Oslo Sykkelverksted

Vi i Oslo Sykkelverksted har lang erfaring med sykkel og kan hjelpe deg med å finne en elsykel som passer ditt bruk. Noen har kanskje ikke behov for longtail og vil klare seg med en  vanlig elsykkel eller en familie elsykkel som denne fra Kalkhoff. Andre tenker kanskje at en vanlig elsykkel holder, men burde gå opp til en lastesykkel. Kom gjerne innom, så hjelper vi deg med valg av din neste elektriske sykkel!

bottom of page