Benno – Et godt valg for veldig mange

Lastesykkel er et av de raskets voksende segmentene i elsykkel verden. Med en inflasjon på nesten 20 prosent de siste 4 årene er det ikke rart at folk merker at lommeboka blir raskere tom. Når folk stadig oftere bytter ut bil til elsykkel er det klart at lastesykkel er et praktisk alternativ for de som skal frakte litt ekstra. Et av de mest populære merkene i Norge har i en årrekke vært Benno

Benno Boost 46er lastesykkel best i test

Hva er en lastesykkel?

En lastesykkel er en sykkel eller elsykkel som er tilpasset ekstra mye last. De faller inn under en egen kategori sykkel, og har derfor egne krav til for eksempel kapasitet på bagasjebrettet og hvor sterk motoren er. De fleste lastesykler har litt mindre hjul for å holde lengden på sykkelen kortere, samtidig som at bagasjebrettet ikke blir for høyt. En annen fellesnevner for de fleste lastesykler er at det finnes et stort utvalg ekstrautstyr man kan sette på syklene, for å tilpasse laste mulighetene etter eget behov. Noen bruker kanskje en lastesykkel bare til varer, mens andre kun til bare barn.

Det finnes ulike typer lastesykler. Noen har tre, fire eller til og med seks hjul. De fleste lastesyklene på markedet er det som kalles longtail eller midtail, noe som betyr at de har et litt lenger bagasjebrett som er forsterket for ekstra last. Disse syklene ser og oppleves mer ut som en vanlig sykkel å sykle på.

Flerårig bestselgende lastesykkel fra Benno

Benno Boost har vært vår bestselgende lastesykkel i en årrekke. Disse syklene føles svært stabile, som en vanlig sykkel og avhengig av hvilket ekstrautstyr du har tar den nesten ikke noe mer plass enn en vanlig sykkel.

Elsykkel til fisketur

Benno leverer stilrene lastesykler av høy kvalitet, med et stort utvalg av ekstrautstyr. Med Med Bosch CX motoren på 85Nm får du mer enn nok kraft til å komme opp selv de bratteste bakkene i marka, også med full oppakning.

En av familiene som har handlet mye hos oss, og har mange barn, sykler med to Benno Boost. I tillegg til å ha plass til barna, har de sykkelvogner til begge syklene. Når de drar på sykkeltur får de med seg alle fira barna, og turutstyr og til og med barnesyklene på slep!

Skal du ha en slitesterk sykkel, med gode utstyrs muligheter, den sterkeste Bosch motoren, og veldig god stabilitet ved tung last, så er dette sykkelen for deg! Disse syklene er perfekte for pendling med ekstra last!

Benno Boost har plass til to barn i barnesete, og har også mulighet for å sette på adapter til vognfeste.

Les mer om Benno Boost her!

Lastesykkel til turer i marka – Benno 46er

Dersom du har litt høyere krav til komfort på turene dine, så er 46er valget for deg. Benno 46er skiller seg nemlig fra Boost på et par ting. Nummer en har den et «mullet» oppsett, altså står det et 26 tomme hjul foran og et 24 tommer hjul bak. Vi mistenker at det er der navnet 46er kommer fra. Tanken med et litt større hjul foran er at sykkelen ruller lettere over humper med større hjul. Den andre forskjellen er at 46er kommer med dempegaffel foran i motsetning til Boost, som har stiv gaffel. Stiv gaffel gir høyere effektivitet og stabilitet, dempegaffel gir betraktelig høyere komfort.

Benno 46er lastesykkel beste familie

Benno 46er er derfor perfekt for deg som ofte har lyst til å ta med familien ut i marka, i tillegg til å pendle.

Les mer om 46er her

Hva skiller Benno fra andre lastesykler?

Som et av Oslos største sykkelverksteder og over fem tusen reparasjoner i året, så ser vi hvordan ulike sykler takler de harde forholdene her i nord. Om enn vakkert, er Norge en nedsaltet og forblåst steinrøys. Norge stiller beinharde krav til sykler. Når vi reparerer så mange sykler som vi gjør, ser vi også hvoradan ulike merker har løst ulike utfordringer. Benno skiller seg fra konkurrentene på noen konkrete områder:

Benno leverer høy kvalitet i alt fra den store helheten til de små detaljene. Her er det valgt markedets beste motor (etter vår mening) og de har lekkert design fordi det er designet etter funksjon (Form < Function). Samtidig har Benno klart å utvikle syklene sine på en god måte, når ting ikke har fungert slik det burde.

  • Et av de beste utstyrsmulighetene på markadet
    • Benno sine sykler har stor fleksibilitet i hva slags ekstrautstyr du kan sette på. Noen brulker syklene som en vanlig elsykkel, andre som nevnt over har full oppakning og hele familien på tur.
  • Tilnærmet normal sykkelfølelse
    • Med sin gode geometri og 24 tommer hjul, så oppleves Benno sine sykler bortimot som en vanlig sykkel. Men enda mer, de oppleves svært stabile selv med mye last. Lastesykler føles ofte tunge eller lange, mens Benno syklene føles så normale som en lastesykkel kan føles.
  • Gode til å vedlikeholdes, til å være en lastesykkel.
    • Lastesykler er ofte mer krevende å vedlikeholde fordi det er mye ekstrautstyr som sitter på. Det samme ekstrautstyret gjør det også vanskeligere å holde sykkelen ren. Sammenlignet med alternativene på markedet (Riese&Müller, Yuba, Tern, etc.) så er Benno en av de aller beste vi har vært borti når det kommer til hvor lette de er å vedlikeholde. Med hardere bruk og tyngre last, kreves ekstra fokus på godt vedlikehold. Derfor er syklene til Benno et godt valg, om du ønsker å ta vare på sykkelen din!

En av Oslos eldste faghandler på sykkel

Benno leverer svært gode lastesykler som kan tjene deg godt i mange mange år. Kom gjerne innom, eller send oss en henvendelse dersom du lurer på om Benno kan være noe for deg. Med stort utvalg av ekstrautstyr på lager, er det stor sannsynlighet for at din neste lastesykkel finnes hos oss, en av Oslos eldste og velrennomerte sykkelbutikker!