Vi opplever for øyeblikket problemer med betaling i nettbutikken vår. Ta kontakt med oss på mail eller per telefon for bestillinger.

Kan man bruke piggdekk til sykkel både sommer og vinter?

Piggdekk er et utrolig effektivt verktøy for å sikre en trygg sykkeltur på vinteren. Piggdekk på sykkel gjør faktisk at mange av våre kunder sier at de føler seg tryggere på sykkelen enn på bena med brodder! Likevel er det forståelig at mange synes det er irriterende å måtte bytte piggdekk hver høst og vår.

Så hvorfor ikke gjøre det enkelt? Går det å bruke piggdekk hele året? Ja, man kan det, men det er en dårlig ide for de aller fleste. La oss se på fordelene og ulempene:

Suomi Tyries piggdekk til elsykkel

Fordeler med å bare bruke piggdekk hele året: 

  1. Man må bytte dekk litt sjeldnere

Ulemper ved å bruke piggdekk på sommeren: 

  1. Det ruller dårligere
  2. Piggene og dermed dekkene blir fortere slitt.
  3. Piggdekk er glattere på trikkeskinner, kumlokk og steinheller enn vanlige dekk.
  4. Det bråker mer
  5. Piggdekk koster mer

For å gjøre det enkelt setter man fordeler opp mot ulemper. Er det verdt å ofre effektivitet og komfort for å spare noen minutter med jobb eller noen hundrelapper for at noen andre gjør jobben?

For de aller fleste vil svaret være nei.

Finnes det helårsdekk til sykkel?

Ja, det gjør det. Men de er beregnet for vinter i Europa. Der er det kanskje snø 1 uke hver vinter. Helårsdekk er ofte vanlige sykkeldekk beregnet for mer våte veier. Altså ikke for snø og is. Norske veier er dekket av snø og is flere uker i strekk hver vinter. Da ønsker man gjerne å sko sykkelen slik at den ikke glir og at den bremser og svinger slik du ønsker.

Helårsdekk fungerer med andre ord ikke bra i Norge.

Har du spørsmål om dekk til sykkel eller elsykkel er det bare å ta kontakt med oss!