Haibike trekking 6.0 best i test etter test

Haibike Trekking 6.0

For noen år siden solgte vi veldig mye Haibike og da aller mest av Trekking 6.0 modellen. Dette var en veldig god og allsidig modell for både pendling og tur, og den vant flere tester fra 2015 til 2019. Modellen utviklet seg noe fra år til år, men generelt var den veldig gjennomført og god.

Nå er det noen år siden denne modellen var den beste på markedet i prisklassen mellom 30 og 40 tusen. Og mye har skjedd. Yahama hadde lenge noe av den beste kvaliteten på modellene sine, men de har dessverre begynt å henge akterut. Den kanskje største svakheten er at lagrene går fort i stykker og imoportøren tar ikke garantiansvar på dette. Haibike kommer med mange alternativer med Bosch motor, så det er disse vi holder oss til. Det er viktig å vaske sykkelen sin, men det er ikke slik at man skal måtte bytte lager på motoren hver 100 mil bare fordi man bor i det nedsaltede og forfryste Norge. Kun de dårligste vanlige kranklagrene holder bare 100 mil. Og når levetiden på lagrene i de gamle motorene ikke var mer, da holder ikke kvaliteten.

Noe som gjorde Haibike Trekking 6.0 til en god modell var at den føltes så god å sykle selv uten motorkraft. Det er det flere som gjør nå, og Trekking modellen er ikke lenger så unik.

Arvtakeren Focus Aventura 6.7

Nå er det en ny modell vi selger mest av til et tilsvarende bruk som den gamle Haibike Trekking 6.0 modellen. Nemlig Focus Aventura 6.7. Som Haibiken var den svært allsidig, hadde mye sykkel for pengene og kommer godt ut i tester. I forhold til hvor stor prisøkningen har vært på elsykler de siste 5 årene så får man veldig mye elsykkel på Focusen.

Denne modellen har også eksistert i en årrekke, men har tilpasset seg utviklingen langt bedre enn sin konkurrent fra Haibike. Med Bosch CX motor, 625Wh batteri og gjennomført godt utstyr fra Shimano er dette en ypperlig tur og pendlemaskin.

Spennende bransje

Sykkelbransjen er en spennende bransje. Noen modeller treffer innertier år etter år. Noen treffer blink ett år og så gjør de store idiotiske endringer året etter. Oslo Sykkelverksted er en knøttliten sykkelbutikk i verdens sammenheng. Likevel tar Focus seg tid til å høre på tilbakemeldinger fra oss. Etter en omstrukturering i selskapet en del år tilbake så ble kontakten til levrandøren mye bedre. Den nye ledelsen hører mer på tilbakemeldinger og har kommet med svært mange forbedringer på syklene sine. Alt fra små detaljer til større endringer som gjør det lettere å vedlikeholde og ta vare på syklene sine lenger. Dette er noe som gjør at vi som sykkelmekanikere har blitt veldig glade i den tyske produsenten. Og det tror vi du også vil bli!

Kom gjerne innom for en prøvetur!